Tjap Tjoi
Ingrediënten:
500gr kipfilet,of varkenssnitsel1rood pepertje
1uitje
1teentje knoflook
1winterwortel
1prei
1rode paprika
1/2komkommer ,125gr bamboescheuten (uit blikje of glas )
125gr tauge
125gr champignons
1a2eetl.sojasaus (ketjap)
1a2eetl.oestersaus
100m.liter kippebouillon/blokje
1a2th.l maizena
olie om te bakken
Hulpmiddelen
Hapjespan of wokmes
Voorbereiding
Snij de kip of varkensvlees in dunne plakjes ,de champignons ,ui,in plakjes ,knoflook fijn hakken,peper met of zonder zaadjes in dunne rondjes wortel, komkommer zonder zaad in halve maantjes ,prei in ruitjes ,paprika in reepjes ,bamboescheuten uitlaten lekken,tauge met gekookt water overgieten en ook laten uitlekkenBereiding
Serveertips
Lekker met witte rijst, mie, nasi, bami of mihoen.Anders en sneller....
Mocht u nu geen tijd hebben om al die groenten klaar te maken.....Neem dan vanuit het koelvak van de winkel een bakje kipreepjes (i.p.v. kipfilet) en in plaat van al die groenten een bak bami of nais groenten. Neem een pakje mix voor Tjap Tjoi (Honig, Conimex of een eigen merk, maakt niet uit) En maak daar de Tjap Tjoi mee. Sneller en even lekker als het bovenstaande recept!