donderdag 8 maart 2018


In Nederland eten we ongelofelijk veel vlees, de hele dag door. Ga maar na: worst op brood bij het ontbijt, kip door je lunchsalade, ’s avonds een lekker biefstukje… Nu is er op zichzelf niet veel mis met vlees: het is een uitstekende bron van eiwitten en vitaminen, mineralen, en sporenelementen. Er zijn echter steed meer mensen die hun portie vlees laten staan, en dit eens per week of voor altijd.....
Maar wat zijn dat nu precies flexitariërs, vegetariërs, veganisten enz.?
Wat eten ze wel, wat eten ze niet? En wat is een goede manier om zelf wat minder vlees te gaan eten? Je leest het hieronder in de blog van vandaag!

Flexitariër als je één of meerdere dagen per week geen vlees eet.





Vegetariërs zin mensen die geen producten van gedode dieren eten, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel)
(Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas)

"lacto-ovo-vegetariër", wat wil zeggen dat die persoon geen vlees of vis eet, maar wel zuivel en eieren.

Veganisten zin mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten, zoals zuivel, eieren en honing eten en ook geen dierlijke producten gebruiken, zoals leer en wol.


Nog een weetje:

Een studie toont aan dat mensen die in westerse culturen een vegetarische voedingspatroon hebben ook vaker te maken hebben met depressies, angststoornissen en somatoforme stoornissen. Het onderzoek vond echter geen oorzakelijk verband met de voeding en wijst erop dat vegetariërs vaker vrouw zijn, vaker single zijn, en vaker in stedelijke gebieden wonen. Echter...... De striktheid van een vegetarisch voedingspatroon kan ook nuttig zijn bij bepaalde stoornissen.