Vandaag gaan we soldaatjes klaar maken!
Lekker!!!
Recept:
soldaatjes
Soldaatjes zijn boterhammen (het liefst een paar dagen oud en met, eventueel voor de liefhebber, zuurdesem) in reepjes gesneden; gebakken in een hete koekepan in olijfolie tot ze aan beide zijden lekker krokant zijn.
Soldaatjes zijn heel lekker bij soep
of een salade
of bij ei-gerechtjes
Ingrediënten:
- brood
- boter
Bereidingswijze:
Snijdt een boterham in vieren.
Doe op allebei de kanten boter en bak het in de pan goud bruin
Af laten koelen
*******************************************************************
Variatie:Hartige soldaatjes
Ingrediënten:
5 sneetjes bruin of wit casinobrood
1 citroen
50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel grof zeezout
1 theelepel pittige paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
versgemalen zwarte peper
2-3 tenen knoflook, gehalveerd
100 g verse roomkaas
1 citroen
50 g gepelde pistachenoten, grof gehakt
2 eetlepels sesamzaad
1 eetlepel grof zeezout
1 theelepel pittige paprikapoeder
1 theelepel gemalen komijn
versgemalen zwarte peper
2-3 tenen knoflook, gehalveerd
100 g verse roomkaas
Bereiding
Leuk om te presenteren op een feestje of bij de borrel.
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de pistachenootjes met sesamzaad, zeezout, citroenrasp, paprikapoeder, komijn en peper naar smaak.
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Meng de pistachenootjes met sesamzaad, zeezout, citroenrasp, paprikapoeder, komijn en peper naar smaak.
Snijd de sneetjes brood elk in 3 brede repen en wrijf ze goed in met knoflook. Bestrijk de repen dun met verse roomkaas, leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met het notenmengsel. Bak de soldaatjes in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius in 10-15 minuten knapperig bruin.
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 10-15 minuten in de oven.
Bereidingstijd: ca. 10 minuten + 10-15 minuten in de oven.