Mexicaanse bonenschotel
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 400 g kipfilet
- 30 g tacokruiden
- 2 tomaten
- 450 kidneybonen
- 450 g zwarte bonen
- 250 g maïskorrels
- zonnebloemolie
- 250 ml crème fraîche
- 200 g geraspte belegen kaas
- 100 g tortillachips
- 125 g gemengde sla
- zout
- versgemalen peper
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Tacokruiden
- Meng de specerijen en kruiden met elkaar en bewaar in een afgesloten potje.
Mexicaanse bonenschotel
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met tacokruiden.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Spoel de bonen en maïs af en laat ze uitlekken.
- Verhit olie in een pan. En fruit de knoflook, uien en paprika’s circa 3 minuten.
- Voeg de kipfilet en tomatenblokjes toe. Bak de kip om en om bruin.
- Voeg de 400 gram van beiden bonen en 200 gram maïs toe en breng aan de kook.
- Vet een ovenschaal in en schep het kipmengsel in de schaal.
- Meng crème fraîche met 100 gram geraspte kaas en verkruimel de tortillachips.
- Verdeel het crème fraîche mengsel over de bonenschotel.
- Bestrooi met tortillachips en de rest van de kaas.
- Bak de Mexicaanse bonenschotel circa 15 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
De makkelijke variant:
Of................................. Als dat hele gedoe teveel werk is..........
Neem je gewoon een kant en klaar-pak of pot uit de winkel mee. Ook heel (s)makelijk!
En terwijl moeder (of vader) kookt; voor de kidz een filmpje:
En terwijl moeder (of vader) kookt; voor de kidz een filmpje: