woensdag 13 maart 2013

 

Vandaag bakken we alvast een appeltaart.......

Ingrediënten

voor het deeg:
  • 250 gram bloem
  • 175 gr boter
  • 80 gr suiker
  • 2 eieren (1½ voor het deeg, ½ ei voor bestrijken)
  • 1 theelepel kaneel
voor de vulling:
  • 1 kilo zure appels (elstar, goudreinet)
  • 50 gram suiker
  • 70 gram rozijnen
  • 3 theelepels kaneel

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 1 uur

  • Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel en 1½ ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de electrische mixer en later met je handen tot een soepel deeg.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.

  • Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.




Variaties
Voeg een handvol (ongezouten) noten toe, bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, walnoten of een mix. Je kunt ook wat amandelspijs over de taartbodem verdelen en dan het appelmengsel daar bovenop. Heerlijk!