woensdag 5 september 2012

bobotie



Ons gaan kos kook!

Vandaag gaan we Bobotie maken

Een typisch Zuid-afrikaans recept         

Ingrediënten voor 4 personen 

- 1 kg rundergehakt
- 1 grote ui of 2 kleine
- olie
- 1 eetl. zout
- peper
- 1 flinke eetl. kerriepoeder
- 2 flinke eetl. abrikozenjam
- 75 gram rozijnen
- 1 eetl. azijn of citroensap
- 2 eetl. suiker
- 3 eetl. paneermeel
- 2 dl melk
- 2 eieren
- 3 laurierblaadjes

Voorbereiding


Oven voorverwarmen op 180 graden

Bereidingswijze

  • Ui snipperen en in olie fruiten. Gehakt toevoegen en rul bakken. Het hoeft niet helemaal doorbakken te worden. 
  • Dan de overige ingredienten toevoegen, behalve melk en eieren. 
  • Het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal doen. 
  • Een half uur in de oven laten bakken. 
  • Vervolgens de melk met de eieren mengen. Over het gehakt gieten en nog een half uurtje laten bakken.  

Serveertips

Lekker met rijst en eventueel mango chutney.
  Als variatie kan ook ander fruit gebruikt worden. Ook noten erdoor zijn lekker!

Recept komt een orgineel Suid-Afrikaans Kos-kook-boek:
        Evita's kossie sikelela  van Evita Bezuidenhout     

Tip

Bobotie is overigens ook makkelijker te maken met Knorr wereldgerechten.