woensdag 14 december 2011


Klop de boter in een beslagkom met de bastardsuiker en het zout tot het schuimt (met een garde). Meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Roer nu een beetje bij beetje de helfd van de melk erdoor. Meng het bakpoeder met de bloem, zeef het boven het eiermengsel en roer met de pollepel de bloem er doorheen. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Verhit een wafelijze, bestrijk deze met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin. Laat de wafels afkoelen.
                                         

Vandaag weer eens een recept!

Lekkere Belgische wafels
  


Ingrediënten (10 personen)
•100 gram boter (op kamertemperatuur)
•75 gram witte bastardsuiker
•Mespuntje zout
•2 eieren
•Halve liter melk
•300 gram bloem
•10 gram bakpoeder
•Poedersuiker
en natuurlijk een wafelijzer:
                                  

Bereiding (±60 minuten)
Klop de boter in een beslagkom met de bastardsuiker en het zout tot het schuimt (met een garde). Meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Roer nu een beetje bij beetje de helfd van de melk erdoor. Meng het bakpoeder met de bloem, zeef het boven het eiermengsel en roer met de pollepel de bloem er doorheen. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Verhit een wafelijze, bestrijk deze met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin. Laat de wafels afkoelen.



                                                                                                 

Variatietip
Bestrooi ze met een flinke laag poedersuiker.