maandag 21 april 2014

paasmaandag moppen

Na al zoveel jaren mopjes met Pasen te publiceren is het niet eenvoudig om en paar nieuwe op te vinden.... Ik hoop dat deze u allen kunnen plezieren!


Twee Belgen wandelen op een zondagochtend van de kerk naar huis. Vraagt de een aan de ander: “Weet jij hoe een Hollandse dominee een eitje eet?” “Nee”’. “Hij slurpt de dooier eruit en gaat met de schaal rond”.

                                                    bord


De Paashaas loopt door het bos. Ziet hij ineens een klein eendje voorbij komen lopen, helemaal onder de poep. Vijftig meter verder loopt er weer een eendje voorbij, helemaal onder de poep. Nog wat verder ziet hij een beer staan, die net een eendje laat lopen, dat helemaal onder de poep zit. Het konijntje loopt naar de beer en vraagt wat hij aan het doen is. "Ik heb net staan schijten," zegt de beer, "en nu veeg ik mijn reet af met die eendjes." Vraagt het konijntje: "Wat doe je nou als de eendjes op zijn?" De beer grijpt de paashaas en zegt: "Eitje, dan neem ik jouw."


Een jager leest een advertentie in de krant: unieke jachthond te koop. Hij besluit te gaan kijken. De verkoper neemt hem mee naar het hok. De jager kijkt en zegt: "Maar dat is gewoon een Labrador." "Ja," zegt de verkoper, "maar deze hond is echt uniek. We zullen wel eens even een stukje gaan jagen." De verkoper haalt zijn geweer, en de twee lopen met de hond naar het meer toe. De verkoper knalt een eend uit de lucht en de eend valt in het water. De hond loopt over het water naar de eend toe, neemt hem in zijn bek, en brengt ‘m, over het water lopend mee terug naar de twee mannen. "Dat is inderdaad bijzonder," zegt de jager, "wat moet die hond kosten?" "Ja," zegt de verkoper, "hij is natuurlijk niet goedkoop: 5000 gulden." "Wat?" zegt de jager, "5000 gulden voor een hond die niet kan zwemmen?"