woensdag 30 januari 2013



Beef stro­ga­noff



Ingrediënten

75 g boter
1 zak aardappeldobbelsteentjes (750gr)
1 voorgesneden runderreepjes (350 g) 
3 uien in halve ringen 
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 blikje tomatenpuree (140 g)
2 bakjes champignons (500 g), in plakjes 
1 bekertje crème fraîche (125 ml)

 

Bereiden



1. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes op middelhoog vuur in ca. 10-15 min. goudbruin, schep af en toe om.   2. Bestrooi de runderreepjes met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de reepjes op hoog vuur in 2 min. bruin. Neem uit de pan. Bak de ui en de knoflook 5 min. in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de champignons toe en laat in ca. 5 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.   3. Voeg op het laatste moment de runderreepjes en de crème fraîche toe en roer van het vuur af goed door. Serveer met de aarappel dobbelsteentjes en eventueel peterselie. Ook Lekker met aardappelpuree, rijst of macaroni.       Wilt u dit recept sneller en makkelijker bereiden? Doe dan net als ik dikwijls doe....... Neem het kant en klaarpakket!