woensdag 14 november 2012

Vandaag koken we Chinees.... Neeeee..... niet een Chinees, maar chinees eten!



Tjap Tjoi


Ingrediënten:

500gr kipfilet,of varkenssnitsel
1rood pepertje
1uitje
1teentje knoflook
1winterwortel
1prei
1rode paprika
1/2komkommer ,125gr bamboescheuten (uit blikje of glas )
125gr tauge
125gr champignons
1a2eetl.sojasaus (ketjap)
1a2eetl.oestersaus
100m.liter kippebouillon/blokje
1a2th.l maizena
 olie om te bakken



Hulpmiddelen

Hapjespan of wok
 mes

Voorbereiding

Snij de kip of varkensvlees in dunne plakjes ,de champignons ,ui,in plakjes ,knoflook fijn hakken,peper met of zonder zaadjes in dunne rondjes wortel, komkommer zonder zaad in halve maantjes ,prei in ruitjes ,paprika in reepjes ,bamboescheuten uitlaten lekken,tauge met gekookt water overgieten en ook laten uitlekken

Bereiding

Bak de kip of varkensvlees in de olie 4a5min,uit de pan scheppen en in de zelfde pan de ui ,pepertje ,knoflook 2a3min bakken,voeg dan de wortel ,paprika ,champignons ,komkommer ,bamboescheuten er bij ,en roerbak tot de groente beet gaar zijn,dan de kip of varkensvlees er bij doen,sojasaus en oestersaus en de bouillon er bij en nog even door warmen,als je de saus te dun vindt,dan kan je het binden met de maizena 2th.lepels in een beetje water oplossen en in saus doen.alles nog goed doorroeren tot het gaat binden als laatste de tauge er bij doen,proef of er nog zout/peper er bij moet



Serveertips

Lekker met witte rijst, mie, nasi, bami of mihoen.


Anders en sneller....

Mocht u nu geen tijd hebben om al die groenten klaar te maken.....

Neem dan vanuit het koelvak van de winkel een bakje kipreepjes (i.p.v. kipfilet) en in plaat van al die groenten een bak bami of nais groenten.  Neem een pakje mix voor Tjap Tjoi (Honig, Conimex of een eigen merk, maakt niet uit) En maak daar de Tjap Tjoi mee. Sneller en even lekker als het bovenstaande recept!