woensdag 25 april 2012





Eén van de bekendste Italiaanse recepten voor spaghetti is spaghetti Bolognese. Deze heerlijke klassieker valt bij de meeste mensen in de smaak en bovendien is het een goddelijk gerecht.

Ingrediënten spaghetti Bolognese

4 personen:



•Één grote ui
•1 teentje knoflook
•500 gram gehakt (gemengt- ,kip- of rundergehakt)
•1 pak gezeefde tomaten
•2 blikjes tomatenpuree
•4 tomaten
•1 zakje Spaghetti kruiden
•1 middelgrote winterpeen
•3 paprika’s (verschillende kleuren is leuk voor de kinderen)
•Kaas (naar keuze: Parmezaanse of jong belegen kaas)
•125 gram spekjes
•Boter
•Olijfolie
•Zout
•Peper
•Spaghetti (100gram per persoon)
(inplaats van de gezeefde tomaten en de blikjes tomatenpuree kun je ook een pot kant en klaar saus nemen)


Bereidingswijze Spaghetti Bolognese

•Snijd de paprika’s, wortels, ui, tomaten in kleine stukjes.
•Zet ondertussen een pan met water op (1 liter water per 100gram spaghetti) en laat het water koken
•Als het water kookt voeg je de spaghetti toe en kook je deze volgens de bereidingswijze. Voeg hierin wel een beetje zout (of een bouillonblokje) en olijfolie toe. Door de olijfolie plakt de pasta minder aan elkaar en krijgt de spaghetti een authentieke smaak.
•Verhit boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin en rul.
•Voeg aan het gehakt de uitjes, spekjes en groente toe. Het is handig om dit ondertussen in een andere pan te bakken en als het gehakt gaar is toe te voegen.
•Voeg daarna de spaghetti kruiden, de gezeefde tomaten en tomatenpuree (of de pot saus) toe.
•Laat het geheel een paar minuten doorkoken
•Als de spaghetti en het gehakt klaar zijn schep je eerst de spaghetti in een diep bord en daarna schep je de saus eroverheen.
•Om het gerecht af te maken strooi je er heerlijke parmezaanse kaas (of een andere kaas) overheen!